Activitatea fizică este o echilibrare perfectă a organismului

Activitatea fizică nu înseamnă doar un corp tonifiat și gata de etalat în costumul de baie, ci o echilibrare perfectă a organismului. Sportul ajută, în primul rând, prin producerea de neurotransmițători și hormoni, la fucționarea optimă a sistemului psihic, de care depinde întregul nostru organism.


Astfel, cei mai importanti hormoni eliberați în timpul antrenamentelor fizice sunt:

  1. Endorfinele – cunoscute drept hormonul fericirii, sunt substanțe produse de propriul nostru creier și reglează nivelul anumitor hormoni, creând bunădispoziție.
  2. Estrogenul – este responsabil pentru arderea grăsimilor și a carbohidraților din organismul uman. creșterea în greutate
  3. Dopamina – ne menține creierul sănătos, reglează comenzile și informațiile date de acesta și este, în același timp, responsabilă pentru pasiunea din noi.
  4. Hormonul de creștere – este o proteine care stimulează divizarea celulelor corpului și reglează producerea de mușchi.
  5. Serotonina – este un alt hormon  al fericirii, un neurotransmițător al stării noastre de bine.
  6. Testosteronul – este principalul hormon masculin care favorizează dezvoltarea musculaturii și contribuie la refacerea și la repararea musculaturii după formare.
  7. Hormonii tiroidieni – sunt responsabili pentru metabolism și sunt produși de glanda tiroidă. Aceștia favorizează eliminarea excesului de zahăr și a grăsimilor arse și contribuie la transformarea aminoacizilor în energie prin creșterea ratei metabolice a multor celule.
  8. Epinefrina – este cel mai frecvent întâlnită sub denumirea de adrenalină. Aceasta mărește metabolismul rapid pentru a permite creșteri bruște ale nivelurilor de activitate, contribuind la formarea de rezistență, utilizează grăsimea și zahărul pentru energie și va provoca arderea mușchilor în absența cantității suficiente de zahăr și de grăsimi în organism
  9. Insulina – este hormonul secretat de pancreas, care reglează metabolismul carbohidraților și a grăsimilor, dar și nivelul de zahăr din sânge și favorizează transferarea acestuia în mușchi.
  10. Cortizonul – este un hormon produs de glanda suprarenală ca răspuns la stres, susține metabolismul energetic pe perioade lungi de timp

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *